Factsheet

AGILE TRANSITIE WORKSHOP

Project Manager Editie

Inleiding:

Veel organisaties zijn gestart met Agile/Scrum, en zitten midden in een Agile Transitie. Gaandeweg komen deze organisaties erachter dat er een significante impact is op:

 • De wijze waarop afdelingen georganiseerd zijn. Er komt meer focus op waardecreatie in de totale voortbrengingsketen (van idee tot realisatie , beheer & verbetering); Scrum vraagt om multidisciplinaire teams en overstijgt afdeling- en organisatiegrenzen.
 • De afstemming tussen bestaande rollen (bijv. projectmanager) in de organisatie versus nieuwe Scrum rollen (bijv. Product Owner).
 • Bestaande way-of-working (bijv. Prince2) versus Agile werken en de impact op bijbehorende controle & sturings-mechanisme. Dikwijls is er een hybride situatie ontstaan wat tot onduidelijkheden kan leiden.

Deze workshop gaat in op de organisatie impact die Agile werken brengt, en biedt je concrete handvatten om situaties te herkennen, ernaar te handelen, bespreekbaar te maken en/of over te kunnen adviseren. Tevens is er ruimte om je eigen casus in te brengen en de mogelijkheid tot intervisie nadat je deze workshop hebt gevolgd voor een optimaal leerrendement.  Kortom: een inspirerende en leerzame workshop om nooit te vergeten!

Doelgroep:

De workshop is geschikt voor:

 • Projectmanagers die de impact van Agile werken op deze rol en haar stakeholders & omgeving willen begrijpen, en op deze verandering in kunnen spelen.

Benodigde voorkennis:

Belangrijke randvoorwaarden om aan deze workshop deel te nemen:

 • Er wordt voorkennis van Agile/Scrum verwacht. Mocht deze niet aanwezig zijn, dan adviseren we om eerst onze basis Scrum Master of Product Owner training te volgen.
 • Tevens speelt het onderwerp Agile werken binnen jouw opdracht reeds of sta je aan het begin van een transitie zodat deze workshop goed aansluit bij jouw opdrachtcontext. Van tevoren sturen we je een self-assessment op waarin je jouw opdrachtsituatie kunt beoordelen, en waarbij we jou zullen adviseren of het zinvol is om aan de workshop deel te nemen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Programma:

Workshop (1 dag):

 • Overview: op welke vlakken schuurt het Agile werken met bestaande way-of-working? O.a. vergelijking van Prince2 vs Scrum en in welke situaties past Scrum.
 • Projectmanager en Agile werken: wat verandert er voor deze rol en haar omgeving (intern en extern)? O.a. impact op besturing en (persoonlijke) managementstijl, en bewustwording creëren dat Agile werken ook een veranderingsproces is.
 • Hands on: waar loopt jouw project vast in de organisatie vanwege Agile werken + welke praktische informatie, tools & measures kun je als projectmanager inzetten in een duale wereld (Agile en non-Agile)? Welke eerstvolgende acties kan je als projectmanager ondernemen om blokkades weg te nemen?
 •  Intervisie (terugkom-event, 0,5 dag):
 • Met het intervisie moment kijken we terug op de workshop en welke eerstvolgende acties je wilde uitvoeren; welke waren succesvol en waar liep je vast.
 • Samen met jou, mede-cursisten en onze coaches gaan we reflecteren & sparren zodat jezelf en van elkaar leert.
 • Mogelijkheid tot verdere verdieping en coaching op basis van de (klant)behoefte. Bijvoorbeeld: kickstart hulp bij opstarten van een Agile transitie team.

Tijd & Locatie:

De workshop vindt plaats op klantlocatie van 9:00 – 17:00.

Prijs:

 • De investering bedraagt € 700 ex BTW, en er wordt een minimum van 6 deelnemers en maximum van 12 deelnemers gehanteerd.

Trainers:

Onze trainers bieden iets unieks.  Wij geven deze workshop vanuit 2 verschillende invalshoeken. Vanuit zowel een Agile als organisatiekundig perspectief, zodat je zowel methodische handvatten meekrijgt als handvatten op verandermanagement, houding & gedrag.

Aanmelden:

Aanmelden via de website (zie onder) of stuur een e-mail naar trainingen@entalis.nl

AGILE TRANSITIE WORKSHOP AANVRAGEN

line-red

Locatie & tijdstip:

In-company / 1 dag / 9:00 – 17:00

Prijs:

€ 700 excl. BTW per deelnemer of in-company prijs op aanvraag.

Hier kan je onze annuleringsvoorwaarden vinden.