WAT IS AGILE?

line-red

 

Agile is het vermogen om te creëren en te reageren op veranderingen met als doel effectief te presteren in een dynamische omgeving. Letterlijk vertaald betekent Agile beweeglijk, behendig of slagvaardig. Agile staat voor een verzameling van methodes, werkwijzen en technieken gebaseerd op vier essentiële waarden en principes, het zogeheten Agile Manifesto. Bekende methodieken en werkwijzen die vallen onder Agile of nauw samenhangen met Agile, zijn bijvoorbeeld Scrum, Kanban of Lean.

Hoewel Agile is ontwikkeld door software-experts zijn de methodes en werkwijze heel goed toepasbaar buiten deze branche of afdeling. Veel organisaties zien tegenwoordig het voordeel van Agile werken. Onder meer effectiever presteren, reageren op de dynamische markt, sneller leveren zijn resultaten die wij terugkrijgen. Ook de focus op de kracht en het werkplezier van de individu is een sterk argument.

Ben jij klaar voor Agile? Als je gelooft in de waardes en principes en je de huidige situatie en hiërarchische patronen los durft te laten en te vertrouwen op de kracht van de mens, JA, dan ben je er klaar voor. Weet je het nog niet, laat ons je inspireren bij het begin van jouw Agile reis!

WAT IS SCRUM?

line-red

Waarschijnlijk de meest bekende methode van Agile is Scrum. Scrum is een methode waarbij multidisciplinaire teams op basis van sprints van 1 tot 4 weken telkens een werkend product of eerste oplossing leveren. Het is een methode die vaak wordt toegepast als nog niet precies bekend is wat het uiteindelijke eindproduct moet zijn. Door telkens prototypes of toepasbare concepten op te leveren is het eenvoudiger om je wensen en eisen te specificeren. Daarbij kun je op deze manier wendbaarder reageren op veranderingen en effectiever tot het eindproduct komen.

Scrum werkt uitstekend binnen projectorganisaties of projectmatig werkende afdelingen. De methodiek zorgt voor effectiviteit en betere inzet van de competenties en krachten van de medewerkers. Dit betekent dat je sneller resultaten boekt en levert! Scrum leren kennen is het leukst via een workshop. Wil je kennismaken dan nemen wij jou en je team graag mee naar de inspirerende wereld van Scrum!

ZIJ GINGEN U VOOR

line-red

Laat ons Meedenken

Kennismaken en samen brainstormen.
Elke situatie is uniek.
Wat zou de eerste stap kunnen zijn en starten we met Scrum of een andere invalshoek?