Reinventing Entalis: follow your dream, create a new world
4 juli 2017 | Bekijk alles

Waar het begon: het verhaal

Gedreven door impact maken, verandering, gedreven door behoefte uit de markt: Reinventing Entalis is de naam van ons programma, dat we begin dit jaar zijn gestart. De naam is een knipoog naar het boek ‘Reinventing organisations‘ van Frederic Laloux. Wendbare, innovatieve en purpose gedreven organisaties zijn onze inspiratie.
Door: Frederik van Seijen

Het programma behelst Entalis als organisatievorm, waarbij we samen met ondernemers willen leren, creëren en groeien.

Uniek in onze samenwerking is het verbinden van verschillende kennisgebieden als Agile, Scrum, Lean, Holacracy, verandermanagement, team- en individuele coaching. Werelden die ieder een eigen taal hebben. Wij willen dat doorbreken en deze kennis verbinden tot sterkere proposities.
Uniek is ook het organisatiemodel dat wij hanteren met ondernemers, waar kennis delen, persoonlijke groei en samen diensten en producten creëren het kloppende hart vormen van onze samenwerking. Niet zomaar een nieuwe netwerkclub dus.

Het startte met een serieuze en exclusieve uitnodiging aan een aantal van onze ondernemers/zelfstandigen om deel te nemen aan het verder vormgeven van dit project, ons bedrijf en de ondernemer zelf. Het antwoord van eenieder was simpel: JA.
De droom is begonnen verder werkelijkheid te worden.

Waarom: onze visie
Wij willen kennis verbinden op een unieke manier. Kennis blijft vaak bij mensen die uit dezelfde wereld komen (Agile, Lean, Holacracy, coaching etc). Wij brengen deze werelden samen en met nieuwe inzichten creëren wij unieke proposities. Daar ligt potentiële veranderkracht en optimale wendbaarheid. Want uiteindelijk kunnen wij met elkaar samen de grootste impact maken. Binnen Entalis en bij onze klanten.

Onderweg
Wij zijn met elkaar in de ‘boot’ gestapt en zijn onderweg. De boot is vertrokken en de expeditie is gestart. Wij delen kennis en creëren samen onze droom. Dat betekent dat we samen aan en met Entalis werken. Een ieder heeft of krijgt daarin zijn eigen rol met verantwoordelijkheden. Actieve deelname en participatie wordt verwacht om deze boot, onze organisatie en klanten te begeleiden op haar reis of verandertraject. Wat wij met elkaar leren is verbazingwekkend mooi en ook verrassend. Dat is de toekomst, waarbij mens en organisatie beter met elkaar verbonden zijn. Dit organisatiemodel heeft ook als doel dat wij onze ervaringen bij en met klanten gebruiken. Practice what you preach!

De mens(en) van Reinventing Entalis
De menskant en de mensen spelen hierbij de meest cruciale rol. In ons bedrijf en bij de klant. Kennis verbinden, versterken en samen creëren is elkaar begrijpen, begrip voor elkaar hebben en een gemeenschappelijke taal spreken. En ook doelen hebben en waarmaken. Ieder zijn belang is bekend, transparant en wordt gevoed door de organisatie. Daar werken wij aan.

Doelen worden op het hoogste niveau gevormd door onze purpose: de veranderkracht van mens en organisatie vergroten door mensen te inspireren werk anders te organiseren met meer zingeving, betrokkenheid en plezier. Dat is onze gemene deler. Deze ambiëren wij ook met onze klanten te delen.

Alle mensen zijn stuk voor stuk uniek, gepassioneerd en delen graag hun ervaring.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren